Ajankohtaisia Jasso-uutisia

HUUTISET 18.8.2012

HUUTISET 17.2.2010

Jasson kotoisaa kohellusta -näyttely vitriineissä Oulun kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osastolla 15.– 27.2.2010.

HUUTISET 21.9.2009

Jasso-Glubi on lebotauon jälkeen taas birteänä hereillä: Glubin oma Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla Jasso-Glubi tai tästä klikkailemalla. Sinne liittymään!!!

HUUTISET 11.6.2009

Jasson kesänäyttely TSILILLÄ HYVÄ Oulun kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osastolla 8.6.-31.7.2009. Akryyli kankaalle. Auki ma-pe 10-20, la 10-15. (Kirjasto kiinni 15.6.-21.6.2009)

Kuvitettu Jasso-reportaasi Kaleva-lehden juhannusnumerossa 19.6.

 

HUUTISET 1.4.2009

Jasso seikkailee taas hollantilaisessa Zone5300-sarjakuva-aikakauslehdessä ennenjulkaisemattomin kääntein, tällä kertaa numerossa 85. Kun kaatosade yllättää, ovat radikaalit ratkaisut tarpeen. Mutta mitä siitä seuraakaan...

Jasso on myöskin osana Moskovan sarjisfestareille huhti-toukokuussa nousevaa suomalaisen sarjakuvan näyttelyä.

HUUTISET 4.2.2009

Jasson aamunäyttely Galleria KAUPASSA, Hallituskatu 11 (Rio-teatterin talo), Oulu. Jii Roikosen Jasso-aforismeja ja -installaatioita nukkumisesta ja heräämisen vaikeudesta.

HUUTISET 30.1.2009

Uusimmassa hollantilaisen Zone5300-lehden numerossa seikkailee Jasso kannessa sekä 7 sivun verran kansien välissä. Myös uusimmassa Kuti-lehdessä on sivun verran Jasson seikkailuja. (Ilmaisjakelusarjakuvalehti KUTI 10: poimittavissa mm. oululaisesta KAUPPA-myymälästä, Hallituskatu 11. Tarkista lehden muut jakelupaikat täältä.)

Tässä päivityksessä Jii-sivun tilaustöihin on lisätty kymmeniä uusia kuvia.

HUUTISET 11.6.2008

Jasso-Glubi lopettaa toimintansa.

Ouluun on 23.4. avattu Lifestyle KAUPPA Hallituskatu 11:een. KAUPASSA on myynnissä muun muassa paljon suomalaisia pienkustannesarjakuvia, kuten Jassoa.

HUUTISET 1.12.2007

Tässä Sinulle joulun ja uuden vuoden odottelua hausguuttamaan Jasson JOULUkuuGALENTERI, jossa julgaistaan joka päivä uusi koomillinen arkitilanne!

Hubaisaa Lobbuvuotta Gaikille!

HUUTISET 31.8.2007

Jasso täytti eilen gulmikkaat 15 vuotta! Sen kunniaksi laitettiin nettisivuille baljon uutta materiaalia melkein joka paikkaan. Varsinaiset juhlakekkerit bäivänsankari bitää vasta myöhempänä ajankohtana ilmestyvässä JASSO JA KAHJOT KEKKERIT -albumissa.

Seuraava Jasso-lehti on viittä vaille valmis, Jasson aamugirja ilmestyy Helsingin Sarjakuvafestivaaleille 15.9. ja loppuvuodesta ilmestynee vielä tuo Kekkerit-albumi, joten jassoilua riittää lobbuvuodeksikin. Helsingin Akateemisen Kirjakaupan Aalto-kahvilassa on Aamugirjan ympärille nivoutuva näyttely 1.–30.10. joten sitä sobii käydä vaikka Helsingin
Kirjamessujen aikaan gatsomassa, jos siellä bäin liikkuu. Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla voi käydä kuulemassa Jiin haastattelun lauantaina 15. 9. klo 12.45 ja saada nimmarin ja biirroksen uuteen tai vanhaan Jasso-girjaansa. Myös Helsingin Kirjamessuilla on Jiin haastattelu jossain vaiheessa.

 

Etelä-Savon gimuranteilla teillä liikkuu hilbeän tyyligäs girjastoauto, Jasso Toenperä:

Muista myös:

 

HUUTISET 20.8.2007

JASSO-GILBAILU!

Osallistu ja voita Jasso-paita!
Kerro meille, missä haluaisit nähdä Jasson seikkailevan seuraavaksi! Kuussa, puussa vai jossagin muussa?

Lähetä vastauksesi sähköpostitse osoitteeseen jasso@egmontkustannus.fi. Kirjoita viestin otsikoksi "Jasso-gilbailu". Muista myös nimesi ja osoitteesi sekä t-paitakokosi! Voit osallistua myös lähettämällä postikortin osoitteeseen Egmont Kustannus Oy Ab, Jasso-kilpailu, PL 317, 33101 Tampere. Kaikkien 30.9.2007 mennessä vastanneiden kesken arvotaan 10 kpl Jasso t-paitoja (koot: S, M, L).

HUUTISET 5.1.2007

Tämän bäivityksen yhteydessä ilmaantui Jii-sivulle kolme uutta kuvaa. Myös Gissan Bäivät -sivu sai uutta materiaalia.

Jasso täyttää 30.8.2007 murrosikäiset 15 vuotta! Juhlavuosi alkaa getterästi Jasso-näyttelyllä uudistuneen Päivälehden Museon Kuplagalleriassa (os. Ludviginkatu 2-4, 00130 Helsinki). Näyttely avataan 25.1. ja on esillä noin kuukauden. Museoon on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Viime vuoden toinen Jasso-lehti ennätti glubilaisille sobivasti jouluksi. Vuoden 2007 ensimmäinen lehti on jo työn alla, jäsengortti tilattu painosta ja jäsentuotekin, ubea jääkaappimagneetti, odottamassa bostittamista, joten barin kuukauden sisällä lienee aihetta iloon taas jokaisella tämän vuoden jäsenmagsunsa maksaneella! Jäsenyydestä kiinnostuneiden ei-glubilaisten kannattaa käydä Glubi-sivulta lukemassa liittymisohjeet ja toimia niiden mugaan.

Jasso-Glubin jäsenill´ ei hauskuus lopu koskaan!
Jäsenmagsun unohdus on se mik´ johtaa tuskaan.

HUUTISET 12.12.2006

OSALLISTU JASSO-KILPAILUUN – voita uusi Jasso-sarjis tai Vierasgirja tekijän signeeraamana! Vastaa seuraavaan kysymykseen ja lähetä vastauksesi osoitteeseen jasso@egmontkustannus.fi.

KILPAILUKYSYMYS
Mitä Jasso ajattelee usein?
A) minuaa
B) sinuaa
C) häntää

Voit myös vastata postikortilla lähettämällä vastauksesi viimeistään 30.12.2006 osoitteeseen: Jasso-kisa / Egmont Kustannus, PL 317, 33101 Tampere.

Arvomme 5 kpl Jasso ja hillitön hoitokoti -albumeja sekä 5 kpl Jasso-vierasgirjaa Jii Roikosen signeeraukselle varustettuna.
Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti

HUUTISET 10.10.2006

Jasso-Glubi on tänä vuonna Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10. Lauantaina Jii pitää messujen Topelius-puistossa tenaville ja teineille pienimuotoisen Jasso-sarjakuvapajan klo 13.00. Kaikille osallistujille luvassa pieniä jassomaisia yllätyksiä. Kirjamessuilta mahdollista saada kotiinviemisiksi Jasso-biirroksia ja signeerauksia Jasso-girjoihinsa!

Jii oli mukana Muhoksella 6.–7.10. järjestetyssä 24 tuntia sarjakuvaa -tapahtumassa. Syntyneestä 24-ruutuisesta Jasso-sarjakuvasta tulee joskus myöhemmin kokopitkä sarjakuva-albumi. Työnimenä kirjalla on JassOdysseia.

22.9.2006 Julkaistiin Jasso ja hillitön hoitokoti -sarjakuva-albumi sekä Jasson Vierasgirja.

 

Jasso oli esillä osana suurta suomalaisen sarjakuvan FINSE STRIPS -näyttelyä Hollannin Haarlemissa kaupungin HAARLEM STRIPDAGEN -sarjakuvafestivaalien aikana 1.–4.6. Sarjakuvanäyttelyjä oli kymmeniä ympäri kaupunkia. Keskustorilla oli laajat sarjakuvamarkkinat, joilla mm. hotellihuoneessa edellisenä iltana viimeistellyt originaalipiirros-Jasso-tiskirätit menivät hyvin kaupaksi. Festivaalien aikana ilmestynyt Hollantilainen Zone 5300 -lehti julkaisi pari sivua Jasso-sarjakuvaa.

 

   

 

   

 

 

HUUTISET 18.8.2006

Viimein koittaa Glubin paluu! Uusin Jasso-lehti on jo miltei valmis ja kolahtaa muiden hyvityspostien kanssa jäsenten postiluukuista viimeistään syyskuun alussa. Uusi julmetun hevistyle jäsengortti on jo bainettu.

Syyskuu tulee olemaan säpisevä: 5.-10.9. Jii on Brysselissä Jasso-näyttelyn avajaisissa ja pitämässä sarjakuvatyöpajaa yhdessä Terhi Ekebomin ja Matti Hagelbergin kanssa, ja 22.9. julkaistaan uusi Jasso-albumi JASSO JA HILLITÖN HOITOKOTI joka löytyy sen jälkeen kaikista lehtipisteistä kautta maan! Kirjakaupoista taas voi käydä hankkimassa itselleen JASSON VIERASGIRJAN, jota täyttäessä karisee kankeus jäykimmistäkin vieraista.

 

HUUTISET 20.9.2005

Jasso-Glubi oli perinteisesti paikalla, kun 17.-18.9.2005 vietettiin Helsingin pääpostitalossa sarjakuvafestivaaleja. Terveiset kaikille teille, jotka kävitte pelastamassa päivän poikkeamalla juttusille.

Ylitsepääsemättömistä esteistä johtuen on toistaiseksi viimeisin ilmestynyt glubilaisille lähetettävä Jasso-lehti numero 1/04. Toimitus pahoittelee tätä gatastrofia ja anteeksipyyntönä lähettää kaikille viime vuoden jäsenmaksun maksaneille Jasson puuhaburgeri -kirjan ja samassa kuoressa vähän muutakin lohtua. Viivästymisen ollessa jo tätä luokkaa on luultavaa, että viime vuoden numero on syytä unohtaa kokonaan ja koettaa pelastaa tästä glubivuodesta edes viimeinen nurkka julkaisemalla loppuvuodesta vielä kaksi lehteä ja koettamalla muutenkin hyvittää sorrettuja glubilaisia. Seuraava Jasso-lehti on sentään lopultakin hyvää vauhtia valmistumassa.

Toivottavasti edes pientä lohtua tuo asiaan se, että yhtenä hankaloittajana glubin pyörittämiselle on tänä vuonna ollut sarjakuvafestivaaleilla julkaistu Jiin kokoelma-albumi Mustaaa, jonka kokoamiseen ja piirtelyyn meni aika jos toinenkin.

Toinen urakka on ollut yhteisnäyttelyn suunnittelu, rakentaminen ja pystyttäminen Oulun pääkirjaston galleriaan. Näyttely esittelee kuusi toisistaan hyvinkin paljon poikkeavaa sarjakuvantekijää, ja kestää 1.10. saakka. Kannattaa käydä tutustumassa, jos mahdollista!

Jasso lehteilee jälleen! Lokakuun numerosta alkaen Jasso alkaa seikkailla Lemmikki-lehdessä kahden värisivun ja puolen sivun puuhapalstan verran. Saa nähdä, miten lemmikeille käy!

 


HUUTISET 17.4.2005

Jii sai 14.4. Puupäähatun, Suomen arvostetuimman sarjakuvapalkinnon. Tässä palkintotilaisuuden virallinen luovutuspuhe:

Suomen Sarjakuvaseura on päättänyt antaa Puupäähattu-palkintonsa tänä vuonna Juha "Jii" Roikoselle. Hänen tunnetuin luomuksensa on Jasso-Kissa, veikeä sanan säilän heiluttaja, joka tekee häntänsä
kanssa selvää jälkeä lähiympäristöstään.

Juvalla syntynyt Roikonen (s. 1970) nousi Suomen sarjakuvakartalle 1990-luvun pienlehtiaallon myötä. Parissa vuodessa hän teki kolme kiiteltyä omakustannejulkaisua - Therapyn (1990), Mutapohjan (1992) ja Riddlen (1992). Niissä oli jo oraalla Roikosen tuotannon ominaisimmat piirteet: sähäkät juonenkäänteet ja kielen veikeä vääntely.

Riddlessä nähtiin ensi kerran Jasso-kissa ja sen puhuva häntä. Roikonen alkoi muokata Jassosta sanomalehtisarjakuvan hahmoa. Sarja ilmestyi Helsingin Sanomissa 1993-1995. Sen jälkeen sitä on nähty useissa eri lehdissä. Jasso-albumeita on ilmestynyt kymmenen. Jassosta on tehty myös animaatiosarja vuonna 1997, jossa kissan ja hännän äänenä toimi Heikki Määttänen.

Roikosen sarjakuvat edustavat eräänlaista aisoissa pidettyä surrealismia. Niissä voi tapahtua mitä tahansa; leivänpaahtimet puhuvat ja Mururoan atolli osoittautuukin ystävällisesti rupattelevaksi aamiaismuroksi. Roikonen pitää kuitenkin luovuuden purskahdukset aisoissa, eikä anna
niiden viedä liiaksi mukanaan. Roikosen sarjakuvista löytyy vaikutteita muun muassa italialaisen Benito Jacovittin reikäpäisistä Cocco Billeistä, J. Tilsan kiperistä sanaleikeistä ja Joakim Pirisen villeistä lähiövisioista. Hän löysi kuitenkin oman, tunnistettavan tyylinsä lähes välittömästi.

Sanoma- ja aikakaulehtien sarjakuvasivut tuntuvat usein kovin yksiniittisiltä ja vivahteettomilta. Ilmaisussa ja tarinoissa ei ole riittävästi varianssia. Roikonen on omalta osaltaan kaventanut kuilua ns. valtavirtasarjakuvan ja ns. vaihtoehtosarjakuvan välillä. Hänen sarjakuvissaan on sellaista energisyyttä ja luovaa hulluutta, jota maailma kaipaisi enemmän. Roikosen sarjakuvien käymisaineina ovat positiivisuus, hyväntuulisuus ja elämänmyönteisyys. Sapekkuutta tai pahansuopuutta niistä ei löydä. Roikosen sarjakuvat korostavat leikillisyyden merkitystä elämässä.
Elo ilman iloa on raskasta kantaa.

Muotoilun vuoden kunniaksi todettakoon myös, että Roikonen on tuotteistanut sarjakuvansa varsin ainutlaatuisella tavalla. Hän on suunnitellut vuosien mittaan koko joukon Jasso-oheistuotteita tyynyliinoista limonadiin. Kaupallisen potentiaalin ulosmittauksen sijaan on ollut kyse silkasta hauskanpidosta, niin kuin noin 300 hengen kokoisen Jasso-Glubin pyörittämisessäkin. Laskelmoivana ja jättimäisiin yksikköihin uskovana aikana on ilo törmätä taiteilijaan, joka uskoo muotoiluun sen itsensä tähden.

Helsingin Yliopiston kirjastossa on 15.4.-30.5. kestävä palkintoon liittyvä näyttely Jiin töistä ajalta 1975-2005. Tässä kuvia (© Ilkka U. Pesämaa) näyttelystä:

 

 

 

 

 

 

Vesa Kataiston tekemän Jii-haastattelun voitte lukea osoitteesta www.kvaak.fi.

 

HUUTISET 3.3.2005

Tervehdys taas pitkästä aikaa. Jasso-Glubin toimitus oli gohmeessa eli jääpuiggona koko keskitalven, mutta nyt on aurinko jo pilkahdellut igluun ja alkaa glubivarvas vibattaa!

Tämän gevään riehakkain Jasso-huutinen on uusi puuhakirja Jasso-mielisille. Kolibri Kustannuksen julkaisema JASSON PUUHABURGERI on juuri tullut painosta, joten jo ensi viikolla kannattaa alkaa tarkkailla kauppojen puuhakirjahyllyjä sillä silmällä. (Lisätietoja kirjasta täällä.) Kirjan voi tilata myös täältä Glubista signeerattuna! (Ks. TILAA!-sivulta.)

Myös syksyllä ilmestynyttä JASSO NURKISSA -albumia voi viimein tilata Jasso-Gaubasta, signeerattuna ja Jasso-originaalibiirroksella varustettuna tietenkin! Lisätiedot siitäkin löytyvät TILAA!-sivulta.

Viime vuoden toinen Jasso-lehti on vieläkin kesken, mutta nabsahtanee lähiviikkoina kaikille viime vuoden jäsenille, mahdollisesti tämän vuoden ensimmäisen glubipaketin kanssa samassa kuoressa, mikäli tämän vuoden maksukin on tullut jo hoidettua pois jaloista byörimästä.

Tämän vuoden glubituotteina jäsenet saavat muigean valikoiman uudenlaisia Jasso-postigortteja, joilla ilahduttaa ystäviä ja vihollisia; viittä erilaista korttia kaksi kutakin, eli yhteensä 10 postikorttia! (Arvo 10 euroa!) Kortit lähtevät tämän vuoden ensimmäisen Jasso-lehden ja painosta jo tulleen uuden ubean jäsengortin kera kaikille, jotka ovat lehden ilmestyessä jäsenmaksunsa tälle vuodelle maksaneet.

Jäsenmaksu on tänäkin vuonna 10 euroa, ja maksetaan entiseen tapaan tilille 151935-235235 (maksun saaja: Jasso-Glubi). Muista laittaa viestiosaan tunnus JG 2005 sekä nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta glubiposti löytää luoksesi. Voit liittyä myös lähettämällä jäsenmaksun ja yhteystietosi Glubin postilaatikkoon os: JASSO GLUBI, PL 1, 90101 Oulu.

Ahoo! Ja kiitos kaikille jotka kävitte Helsingin sarjisfestareilla Jasso-Glubin pöytään nojailemassa. Oli mukavaa sanoa bäivää ja nägemiin!

Jii-huutisina mainittakoon, että viimeisimpien huhujen mukaan tänä keväänä on ilmestymässä 96-sivuinen Jii-sarjakuvien kokoelma hämäriltä tienoilta Jasso-universumin laitamilta; samanoloista väkeä samansuuntaisissa olosuhteissa. Tarinat on julkaistu aiemmin enimmäkseen 90-luvun alkupuolella lukuisissa pienlehdissä.

Tällä kertaa Jasso-saitille lisättiin uutta ainakin Huutiset-, Jii- ja Tilaa-sivuille.

 

HUUTISET 15.9.2004

On aika taas Helsingin Sarjakuvafestivaalien! Kannattaa käydä tutustumassa tapahtuman ohjelmaan sivulla www.kupla.net/fest2004 ja tulla lauantaina, sunnuntaina TAI MOLEMPINA BÄIVINÄ tervehtämään Jasso-Glubin olioita, jotka bäivystävät Glubin myyntipöydän ääressä koko festareiden ajan. Glubilaisille luvassa tämän vuoden jäsengorttia vilauttamalla bientä ilmaisgivaa! Ja uutta JASSO NURKISSA -albumia saa Jasso-Glubin böydästä Jiin omistuskirjoituksilla ja biirroksilla varustettuna muikeaan vestarihintaan!

Sika & Jasso -näyttely Kanneltalolla on pystyssä 20.9. asti, joten vielä ehtii siihenkin tutustua, jos tähän asti on kiirettä pidellyt.

GLUBITARJOUS! Nyt jokainen jäsen voi tilata syperhuperit joulugortit koko suvulle jäperdäperhintaan: Jasso-Gaubassakin myynnissä oleva JOULUKORTTI 1, eli tuo kahdella luukulla varustettu hubakortti, nyt 10 KPL VAIN 6 EUROA! (Sis. postikulut) Tilaa normaaliin tapaan (ohjeet Jasso-Gaupan sivulla), laita viestiosaan koodi JOUJOU ja jäsennumerosi niin lähetys luiskahtaa bostiluukustasi alta marttivartin! Tarjous on siis ainoastaan glubilaisille, ja päättyy luonnollisesti jouluna.

Tämän päivityksen yhteydessä Jasso-sivuille ilmaantui viitisentoista uutta sarjakuvaa/kuvitusbiirrosta. Ezi ize!

 

HUUTISET 29.8.2004

Suuren uurastuksen päätteeksi valmistui Sika & Jasso -näyttely Helsingin Kannelmäen Kanneltalon galleriaan. Avajaisissa oli riehakas tunnelma, kun avajaisvieraat intoutuivat pelaamaan jättimäistä noppapeliä Sian ystävineen toimiessa kannustusjoukkoina! Myöskään Jassolta ei puuttunut puuhaa, vaan aika kului rattoisasti vahvinta kahvia nautiskellessa, Glubia pyörittäessä, painoja nostellessa, sointuja näppäillessä, belejä pelatessa ja suunnistaessa.

Tämän päivityksen yhteydessä Jasso-saitille ilmestyi japaniksi käännettyjä Jasso-sarjakuvia. Hauskoja lukuhetkiä siis myös kaikille teille japanilaisille Jasso-faneille!

   

 

 

   

 

HUUTISET 5.8.2004

Jasso nurkissa -albumi pullahti kirjakauppoihin jo heinäkuun puolessa välissä. Glubi odottelee mielengiinnolla balautetta uutukaisesta! Kommentteja julkaistaan vaikka seuraavassa Jasso-lehdessä, joka ilmestynee syyskuussa... tai myöhemmin tänä vuonna.

Jiin voi bongata lauantaina 14.8. Oulun Stockmannin One Way -myymälässä puolen päivän jälkeen. Luvassa on improvisoitua biirreskelyä valmiisiin ruutuihin; halutessasi voit saada paikan päältä vaikka signeerauksen tai Jasso-biirroksen.

Monta uudenlaista Jasso-bostigorttia on painettu! Kuvat korteista löytyvät Sörsselit-osastolta ja hinnat Jasso-Gaubasta. Nyt painetuissa on mukana sellaisia, joihin voit itse kirjoittaa kortin etupuolella olevaan tyhjään tilaan tai puhekuplaan tilanteeseen parhaiten sopivan toivotuksen: melkoisia monitoimitilannekortteja siis! Muita et enää tarvitsekaan! Ja muista: JOULU TULEE TÄNÄKIN VUONNA!!!

Uutena bäivityksenä on myös etusivun UNIVERSAL-lippu, jonka alla burjehtivilla sarjaguvilla pyritään saamaan entistä iloisemmiksi sivuilla mm. Japanista, Itävallasta, Kreikasta, Sveitsistä, Niue-saarilta, Belgiasta ja Meksikosta vierailleet Jasso-fanit. Happy all! Make your day!

 

HUUTISIA 8.7.2004

Jasso pääsi esittämään bianogonserttoa uusimman Sarjainfo-lehden kanteen Hännän viulusävystyksellä. Arvauksia Jasson soittamasta gappaleesta (ks. epätoivoinen nuottirivistö Jasson yläbuolella) voi lähettää suoraan Jiille osoitteeseen jii@jasso.com tai lähettämällä Glubin postilokeroon. Oikein vastanneiden kesken arvotaan Jasso-mugi, -maalaus, sygsyllä ilmestyvä Jasso nurkissa -albumi sekä 10 Jasso-tarrapalgintoa! Arvonta suoritetaan 20.9.2004. Onnea gaikille arvuuttelijoille!

Myöskin Kanneltalon kannessa jälleen musigaaliseksi äitynyt Jasso heittää rivakan bassosoolon Hännän karjaistessa kuin jalobeura!

Ja viimeisimpien tietojen mukaan Jasso vilahtelee ahkeraan syksyllä myös Helsingin Kirjamessuilla jonkinasteisena messujen sarjakuvaosuuden maskottivastaavana.

Tällä kertaa päivityksessä ilmestyi Jii-sivun kuvitusosastolle iso liuta tuoreimpia kuvituspiirroksia, kirjankansia yms. sekä Sörsseleihin lisää hubaisia pieniä Jasso-biirroksia tuote-Jassoista. Sarjaguvat-sivulla on uutuutena vuoden takainen Jasson kesäseikkailusarjakuva Hollolan Lahdesta lähiympäristön kesätabahtumineen. Sarjakuva hoiti jäähyväisten virgaa Jasson muuttaessa vuosi sitten syntymägaupunkistaan Lahdesta Oulun bostilokeroyksiöönsä.

 

HUUTISIA 14.5.2004

Jasso pääsi alkuvuodesta ruotsalaisen Animagi-lehden kanteen.

27.8.-20.9.2004 on Sika & Jasso -näyttely Kannelmäessä Kanneltalon galleriassa. Glubilaiset ja kaikki muutkin: tervetuloa avajaisiin, jotka ovat 26.8. alkaen klo 17.00!

Jasso Nurkissa -albumi on valmis ja ilmestyy ensi syksynä. Jasso-lehden numero 5 on myöskin valmis ja lähtee kaikille tämän vuoden jäsenmaksun maksaneille jäsenille glubikortin ja Jasso-tarrojen kera parin viikon sisällä!

Bäivityksiä: Sarjaguvat-sivuilla on 4 uutta Jasso Kniga -strippiä ja yhden sivun näyte tulevasta Jasso nurkissa -albumista. Buuhat-sivulla on yksi uusi Jasson Riemuresiina ja Jii-sivuille on ilmestynyt yksi uusi piirros sekä uusia sarjakuvia, Juvemmalla ja Super, kaksi aivan erilaista mutta yhtä jiimäistä sarjaa menneiltä vuosilta.

 

HUUTISIA 7.12.2003

Joulu on jo lähellä ja sopiva aika muistaa kaikkia Jasson nettisivuilla kävijöitä joululahjoilla.

Buuhat-sivulta löytyy uutuutena HÄNTÄ-BELI, ubea jassoversio maailmankuulusta matopelistä! Sen lisäksi Jii-sivulta löytyy Sarjakuvia-otsikon alta nyt kaikkiaan 24 uutta sivua Jiin sarjakuvia yli kymmenen vuoden ajalta. Kaikki on julkaistu aikanaan lehdissä, osa albumeissakin.

Mugavaa Joulun Odotusta Gaigille!

 

HUUTISIA 16.11.2003

Jasso-lehti nro 4 on lähdössä bainoon, eli postitetaan Glubilaisille marraskuun sisällä. Lehden uudessa Jasso-seikkailussa Jasso voittaa batikkamatkan villiin länteen, ja siitäkös syntyy papusobba! Mukana on myös kolme lyhytsarjakuvaa kymmenen vuoden takaa sekä Glubin saamia hienoja Jasso-biirroksia mm. kuuluisilta kuva- ja musiikkitaiteilijoilta.

Jasso-sivuilla tehty käytännöllistämisjärjestelyjä: Sörsselit- ja Jii-sivuilla on otsikoinnit osa-alueittain jotta on helpompaa löytää ne jutut jotka erityisesti sillä kertaa kiinnostavat. Lisäksi Buuhat-sivulle on lisätty uutta buuhasteltavaa, Sörsselit-sivulta löytyy itselle poimittavaksi JASSO-TAUSTAKUVA sekä Lingit-sivulla on uusi linkki.

Joulukuussa Jasso-sivuille räväytetään joululahjaksi kaikille vierailijoille nivaska Jiin muita kuin Jasso-sarjakuvia vuosien varrelta ja belihimoisille tyrkätään vielä pikkupakettina HÄNTÄ-MATOPELI! Bääset auttamaan Häntää loputtomassa maggarajahdissa. Saa nähdä, miten pitkälle Häntä venyy!!!

 

HUUTISIA 14.10.2003

Jasso-Glubi päivysti vuorotta kaksi päivää Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla 27. ja 28.9. Terveisiä vielä kaikille teille lukemattomina hyökyinä parveilleille vanhoille ja uusille Glubilaisille ynnä muille fessuvieraille, jotka kävitte tervehtimässä! Oli nastaa tavata ja nubbineulaa lukea!!!

Taas on päivitetty Jasson gotisivuja:

- Sörsselit-sivulta kannattaa tsegata kuva uusista tarroista, jota voi tilata Jasso-puodista, vaikka kirjeen (tai yliäänekkään vierustoverin leibäläven) sulkijoiksi. Tarra on niin sopivan kokoinen, että sillähän voi vaikka sulkea väliaikaisesti virvoitusjuomabullon niin ei boreet kargaa!

HUOMILO! Tarra-arkkeja lähtee ensi vuonna Glubi-postin mukana kaikille aktiivijäsenille, joten äggiä jo maksamaan ensi vuoden jäsenmaksua (sama 10 egeä kuin ennenkin) niin ei unheutu! (Katso maksuohjeet GLUBI-sivulta.)

- Buuhat-sivulla on jopa KOLME uutta Riemuresiinaa! Jos tehtävät ovat liian vaikeita tai helboja, ainahan voit lukea mukana olevat stripit!

- Sarjaguvat-sivulla on Johnny Kniga -strippipotpurissa barikin uutta strippiä.

Ja vielä näkymä tulevaisuuteen: Gissan Bäivät-sivuille on tulossa lähiaikoina JASSOLIOT-hahmogalleria, jossa voi tutustua kaikenlaisiin Jasso-sarjaguvissa seikkailleisiin pää-, jalka-, sivu- ja aukeamahenkilöihin.

Saattaapa sivuille olla tulossa uusi belikin! Garmivan nerogas koodaajamme kouluttaa jo uusia villipikseleitä vipeltämään halutessanne teidänkin tietokonetelevision ruudulla hallitussa pötgöliikehdinnässä!

 

HUUTISIA 14.8.2003

Postilaitoksen inhimillisen erehdyksen takia Jasso-Glubin postilokero muuttuu. Glubin uusi osoite on:

Jasso-Glubi
PL 1
90100 Oulu.

 

HUUTISIA 27.7.2003

Jasso seikkailee 1.-3.8.2003 Hämeenlinnassa lasten ja nuorten kulttuuritapahtuma HIPPALOISSA. Siellähän nähdään, mitä Jasso touhuaa gasvihuoneessa! Paikalla ostettavissa myös Jasso-alpumeita, -lehtiä ja muuta grääsää.

Nyt on BUUHAT-sivulle ilmestynyt uutuutena Jassosävytetty berinteinen kivi-sakset-paperi-beli!

 

HUUTISIA 30.6.2003

Jasso-Glubi muutti gesäkuun alussa merellisempiin tunnelmiin Oulun postilokeroon. Glubin uusi osoite on Jasso-Glubi, PL 26, 90100 OULU. Muuttoa lukuunottamatta Jasso-Glubi jatkaa kesälläkin jäynäämistä entiseen vieggaaseen tapaansa. Pistäkää palautetta! Kertokaa kommentteja! Vinkatkaa viestillä!

Tällä kertaa päivitystä tuli Buuhat- ja Sarjaguvat-sivuille. Sarjakuvagalleriaan tuli pari uutta strippiä Johnny Kniga -settiin ja parin uuden Riemuresiinan lisäksi buuhasivuilla on nyt myös uutuutena kaksi uutta peliä! Kokeilemaan!!!

Kannattaa käydä myös tutustumassa Jasso-sivujen koodaajaneron omaan nettisaittiin osoitteessa www.thearitu.com!

Hubaisaa Gesää Gaigille!

 

HUUTISIA 30.4.2003

Kuvataiteen näyttöapurahalautakunta ja Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahalautakunta myönsivät kumpikin Jiille apurahan. Näin mm. seuraavan Jasso-albumin tekeminen on turvattu.

Jasso-Glubi muuttaa: Jasso löysi uudegsi kodikseen tilavan bostilokeron ja koko Glubin toimitus siirtyi sinne, joten 1.6.2003 lähtien Glubiin voi lähettää postia osoitteeseen Jasso-Glubi, PL 26, 90100 Oulu.

Jasso pääsi seikkailemaan BTJ Kirjastopalvelu Oy:n Vuoden wersot 2002 -lehden kanteen. Kyseinen lehti leviää lähes kaikkiin Suomen peruskouluihin ja kirjastoihin ja esittelee sisäsivuillaan melko kaikki vuoden 2002 aikana ilmestyneet lasten- ja nuortenkirjat, myös Jasso Purkissa -albumin.

Jasso-lehtiä voit nyt ostaa myös monista kirjakaupoista ja divareista!
HELSINKI:
Akateeminen Kirjakauppa
Kiasma-kauppa
Like Kirjakauppa
LAHTI:
Le Superfly
Vaihto-Lehdet

Tällä kertaa päivitystä saivat Sarjaguvat ja Jii. Molemmille sivuille tuli lisää sarjakuvaa. Lisäksi Etusivulle tuli linkitys englannin- ja ruotsinkielisiin Jasso-sarjaguviin ja Buuhat-sivulle uusia tehtäviä.

 

HUUTISIA 1.4.2003

JASSO#3 ja JASSO-SBESIAALI tulivat painosta 24.3. ja lähetettiin heti vuoden 2003 jäsenmagsunsa maksaneille glubilaisille jäsengortin kera. Sbesiaali-lehti on geräilyharvinaisuus, jossa on vierailevien taiteilijoiden gymmenvuotisonnittelubiirroksia ja sarjaguvia Jassolle. Mukana mm. Mauri Kunnas, Don Rosa, Juba Tuomola, Jukka Tilsa, Ilkka Heilä, Sami Toivonen, Ville Pirinen, Maria Björklund, Ville Pynnönen, Petteri Tikkanen, Christer Nuutinen ja Kaltsu Kallio! Lehti lähetetään siis kaikille Jasso-Glubilaisille, jotka maksavat 2003-jäsenmaksun. Muulla tavoin lehteä ei ole mahdollista itselleen hankkia. Jäsenmagsunmaksamisohjeet löydät GLUBI-sivulta.

Nyt bäivitettiin sivuja lisäämällä uutukaisen Jasso-Sbesiaalin kansi. Kohtapuoliin ilmestyy myös ainakin sarjaguvasivulle ruotsinkielisiä Jasso-sarjakuvia ja buuhatehtäviin yksi Riemuresiina-visailu lisää.

 

HUUTISIA 25.2.2003

Jasson gotisivuilla on niiden avaamisen jälgeen pistäytynyt hurja määrä kävijöitä! Sivuille lisätään uutta materiaalia joka kuukausi, joten kannattaa poigeta toistekin. Tällä kertaa lisäyksiä tuli ainakin Sarjaguvat-, Sörsselit ja Lingit-sivuille, sekä tietysti tänne Huutisiin. Sarjaguvasivulle tuli uutena Jasso-By-Thö-Laituri -strippejä sekä pari sarjakuvamuotoista haastattelua, joista toinen on julkaistu ruotsalaisessa Bild & Bubbla -lehdessä nro 4/2000 ja toinen Sarjainfossa nro 2/2002. Bild & Bubblassa oli sarjakuvamuotoisen haastattelun lisäksi Jiin esittely sekä guusi kabbaletta ruotsiksi gäännettyjä Helsinki.net-lehdessä ja myöhemmin Jasso Purkissa -albumissa julkaistua seiggailua. Kyseistä lehteä voi tiedustella Bild & Bubblan toimituksesta os. bildobubbla@telia.com. Lehden hinta oli ainakin uutena 89 kruunua. Sarjainfoa taas voi kysellä Suomen Sarjakuvaseurasta.

Tarkoituksena olisi lisätä sivuille käännettyäkin sarjakuvaa, mm. nuo Bild & Bubblassa julkaistut sekä ainakin englanninkielistä Jassoa. Jotainhan Sarjaguvat-sivulla jo onkin.

Jasso-lehti nro 3 ja Jasso-Sbesiaali-lehti (ks. Glubi-sivu) valmistuvat hyvää vauhtia ja näillä näkymin ilmestyvät luvatusti maaliskuussa ja bostitetaan oitis uuden jäsengortin kanssa tämän vuoden jäsenmaksun maksaneille glubilaisille. Vielä ehdit siis hyvin ensimmäiseen bostituserään mukaan! Gatso jäsenmaksunmaksamisohjeet Glubi-sivulta.

Jasson esiintyminen ensi gesänä 29.7.-3.8. olevilla Hämeenlinnan lasten ja nuorten taidefestivaaleilla on varmistunut, ellei jotain ägillistä takavasempaan pakenemista ilmene. Muista Jasson mahdollisista festivaalikeikoista ei ole vielä tällä hetgellä varmuutta, mutta niistä ilmoitellaan heti kun jotain varmistuu.

Seuraava Jasso-lehti ilmestyy vasta sygsyllä, mutta sitä odotellessa voi bongailla Jassoa ainakin Enter-, Matkaan- ja Johnny Kniga -lehdistä puhumattakaan kaikista muista paikoista minne kerkeä gattimme viggelänä otuksena ehättää, vaikka Häntä kuinka jarruttelisi! Yritän pitää teidät ajan tasalla kaikista Jasson satunnaisseikkailuista vuoden varrella!

 

HUUTISIA 20.2.2003

Jii sai Valtion Muotoilutoimikunnalta apurahan seuraavan Jasso-albumin biirtämiseen. Viime vuonna ilmestyneelle JASSO PURKISSA-albumille on siis luvassa jatgoa. Työnimeä JASSO NURKISSA kantava teos on jo hyvää vauhtia keittymässä gokoon.

Tällä hetkellä Jasso seikkailee julgaistuna Enter-lehdessä sivun mittaisina nelivärisarjakuvina, Johnny Kniga -lehdessä strippeinä ja Matkaan-lehdessä buuhatehtävinä ja strippeinä. Niin - segä tietenkin erimittaisina uusina seikkailuina myös Jasso-lehdessä, joka golahtaa glubilaisten luukusta bari kertaa vuodessa.

Maaliskuun puolivälissä on tarkoitus bullauttaa painosta ulos seuraava Jasso-lehti sekä Jasso-Sbesiaali-lehti, jotka postitetaan samassa pagetissa uuden ihanan vaaleanbunaisen glubigortin kanssa tämän vuoden jo magsaneille jäsenille. Jos luulet maksaneesi jäsenmaksun, muttet ole vielä huhtikuussakaan saanut edellämainitun kaltaista pagettia, on syytä usgoa ettet ole muistanutkaan vielä magsaa. Tällöin gannattaa kysellä asiasta Jiiltä tai sitten vain mennä bulittamaan vuosimagsu glubin tilille.

Viime vuonna jäsenmagsun maksoi parikin henkilöä, jotka kuitenkin unohtivat ilmoittaa yhteystietonsa. Raivoggaasta salaboliisityöstä huolimatta jäi kyseisten jäsenten osoite tietämättömyyden hämärään, eigä Glubi mielibahagseen pystynyt lähettämään heille mitään bostia. Jos sinä olet tällainen glubilainen, ota yhteyttä niin saat bostia korkojen ganssa!